Eduard Novak: “Convocarea a fost nestatutară”!

EduardNovak2

Eduard Carol Novak, demis de Consiliul de Administraţie din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, consideră, într-o declaraţie în exclusivitate pentru www.ciclism.ireporter.ro, drept nestatutară întrunirea şedinţei CA de marţi. “Scrie în statut părerea mea despre această decizie. Este o convocare nestatutară. Şedinţa CA poate fi convocată doar de preşedinte, iar eu nu am convocat-o. Aşteptăm luni părerea Ministerului Tineretului şi Sportului cu privire la această adunare nestatutară!”, a spus Eduard Novak.

Ulterior, într-o declaraţie acordat Mediafax, Novak a catalogat drept “abuz” ceea ce s-a întâmplat. “Acum am venit la minister să ne interesăm care este treaba. Conform Statutului, Consiliul de Administraţie se poate convoca doar de către preşedinte. Ei au convocat de capul lor, au cerut doi reprezentanţi din partea MTS, au făcut şedinţa, m-au suspendat cu încă cinci cluburi. Este un abuz din partea MTS că a avut doi reprezentanţi la această şedinţă. Am cerut control financiar din partea MTS şi nu am primit niciun răspuns. Parcă îi acoperă pe oamenii de acolo. Aşteptăm o poziţie oficială a MTS legată de această şedinţă şi în funcţie de asta ne decidem dacă mergem sau nu în instanţă. Nici nu am deschis procesul verbal. Eu mă bazez doar pe faptul că acest Consiliu de Administraţie nu este convocat statutar. Cele 25 de motive aş putea să le combat”, a spus Novak pentru Mediafax.

Marţi, într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie, Eduard Novak a fost demis din funcţia de preşedinte. Detalii aici.