Şoc în ciclismul românesc: Eduard Novak, demis din funcţia de preşedinte al FRC!

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism l-a demis marţi pe Eduard Carol Novak din funcţia de preşedinte al acestui for! Într-un raport, Comisia de Disciplină îl acuză pe Eduard Novak de “încălcări grave al Statutului şi Regulamentului de organizare” şi propune CA demiterea preşedintelui FRC. Printre altele, lui Novak i se impută mai multe încălcări ale Legii Sportului, dar şi faptul că a blocat activitatea FRC prin refuzul de a convoca şedinţele Consiliului de Administraţie. La şedinţa de marţi, Eduard Novak nu a participat, dar au fost prezenţi şase din cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie al FRC. De asemenea, la şedinţă au luat parte şi doi reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sporturilor. Alegeri pentru postul de preşedinte sunt programate pentru data de 5 decembrie, iar interimatul va fi asigurat de vicepreşedintele Michele Manganiello.
Vă prezentăm în continuare, integral, documentul care a stat la baza deciziei de marţi a Consiliului de Administraţie, postat pe pagina de facebook a Federației Române de Ciclism.

raport_demitere novak_Page_1raport_demitere novak_Page_2raport_demitere novak_Page_3raport_demitere novak_Page_4

Hotărârea Consiliului de Administrație:

hotararefrc

Eduard Carol Novak a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism la data de 15 martie 2013.

Conform unui comunicat al FRC, în funcția de antrenor federal a fost numit Lucian Hugeanu. Postul era vacant, ca urmare a demisiei lui Sorin Ungur.