Rebellin, încă un an la CCC Polsat Polkowice

rebellin_transfagarasan

Davide Rebellin va concura sub culorile echipei poloneze CCC Polsat Polkowice şi în sezonul 2014, astfel că există şanse foarte mari ca rutierul italian să participe la Turul Sibiului de anul viitor, competiţie în care s-a impus în 2013.  Gruparea poloneză şi-a asigurat şi pentru 2014 statut pro-continental.
În vârstă de 42 de ani, Davide Rebellin a semnat un contract pe un an şi ar putea fi cel mai vârstă rutier din plutonul profesionist. “Sunt foarte mulţumit că Davide va rămâne cu noi încă un sezon”, a spus pentru site-ul echipei directorul sportiv Peter Wadecki. “Cunoştinţele sale, angajamentul şi experienţa sa s-au văzut în cursele din acest sezon”, a continuat oficialul polonez, care a admis că echipa sa şi-a dorit foarte mult o continuare a colaborării cu Rebellin. Trebuie remarcat că Rebellin încheiat sezonul 2013, pe locul 3 în clasamentul UCI Europe Tour.
Într-un recent interviu acordat revistei Cycling Pro, Davide Rebellin îşi exprima speranţa că va reuşi să câştige, în 2014, una dintre clasicele din Ardeni. În 2004, pe când era la Gerolsteiner, Rebellin reuşea să se impună în Amstel Gold Race, Săgeata Valonă şi Liege – Batogne – Lige, fiind primul ciclist din istorie care reuşea această triplă.