Tusnad Cycling Team, locul 14 în Turul Greciei!

Ciclistul moldovean Sergiu Ciobanu, component al echipe Tusnad Cycling Team, a terminat Turul Greciei pe locul 14, în vreme ce Alexandru Ciocan (Dinamo) a terminat pe locu 54, fiind cel mai bine clasat rutier român participant la competiţia greacă, desfăşurată săptămâna trecută. Cicliştii de la cele două echipe româneşti au fost puternic afectaţi de condiţiile meteorologice, cu trei zile călduroase şi două destul de reci, care au provocat mai multe abandonuri.
O figură frumoasă a făcut şi sloven Marcel Ternovsek, component al echipei Tusnad Cycling Team. Acesta s-a aflat într-o evadare în etapa a treia, dar un cauciuc spart l-a oprit cu aproximativ 20 de kilometri înainte de final. Chiar dacă ulterior a abandonat, evoluţia tânărului ciclist sloven a lăsat o impresie foarte bună.
Alexander Braico (Moldova – Tusnad Cycling Team) a terminat cursa pe locul 25, în clasamentu general, bulgarul Georgi Georgiev (Tusnad) s-a clasat pe locul 71, iar dinamovistul Csicsak Tamas a terminat al 79-lea. În Turul Greciei a mai fost prezent şi Lars Pria (Arbo Gebruder Weiss), ciclist cu dublă cetăţenie, germano-română, care apără culorile României. Pria a terminat pe locul 63. Turul Greciei a fost câştigat de germanul Stefan Schafer.

Marcel Ternovsek (Tusnad Cycling Team) a făcut o scurtă analiză a participării echipei sale în cursa din Grecia: “Nu am avut prea mult noroc în această cursă, dar trebuie să fim fericiţi pentru rezultatele obţinute. Spiritul echipei este foarte bun şi privim cu încredere cursele următoare. Laude merită şi Lazar Nandor, aflat la prima cursă din cariera sa sub egida Uniunii Internaţionale de Ciclism”.
Antrenorul de la Dinamo, Alexandru Ciocan, descrie pe blogul personal, alexciocan.com, participarea echipei sale în Turul Greciei: “Pentru noi a iesit asa cum ne-am propus: o foarte buna pregatire pt ceea ce va urma. Viteza, km multi, dealuri nu foarte abrupte dar suficient de lungi pentru a ne chinui”.

Următoarele întreceri la care echipele noastre vor participa sunt, pentru Dinamo, Turul Muntenegrului (Paths of King Nicolas, între 28 şi 30 aprilie), în vreme ce rutierii de la Tusnad Cycling Team  vor lua startul în cursa Banja Luka-Belgrad (23 aprilie).

Foto: race.hellenic-cycling.gr