Milano – San Remo: Cavendish, liderul lui HTC – Highroad

Mark Cavendish şi Matthew Goss sunt principalele opţiuni ale echipei HTC – Highroad pentru câştigarea clasicei Milano – San Remo de sâmbătă. Cavendish, care s-a impus în cursa italiană în 2009, este liderul echipei şi conform directorului sportiv Valerio Piva este pregătit pentru un nou succes: “Mark este motivat, fizic este în aceeaşi stare din 2009 şi cu siguranţă va da totul pentru o nouă victorie”. De partea cealaltă, Goss este şi el în formă maximă, are deja trei victorii de etapă în acest an, ultima chiar săptămâna trecută, în Paris – Nisa.
Piva crede că finalul va fi un sprint masiv, iar Cavendish va avea prima şansă la victorie. “Toată echipa va pedala pentru el”, a continuat directorul sportiv, care consideră că Milano – San Remo este o cu totul altă cursă faţă de Paris – Nisa sau Tirreno – Adriatico. “Profilul cursei este relativ uşor, dar va fi o cursă stresantă. Căzături se pot produce oricând, va fi o cursă rapidă şi toţi vor dori să fie cât mai mult timp în faţă. Norocul va juca un rol important şi fără o echipă puternică, să îţi acorde sprijin în momentele cruciale, este imposibil să câştigi”, a încheiat Piva.

Echipa HTC Highroad pentru Milan-San Remo: Mark Cavendish, Matt Goss, Mark Renshaw, Michael Albasini, Lars Bak, Bernhard Eisel, Bert Grabsch şi Peter Velits.

Foto: PresseSports – Lablatiniere / letour.fr