Alessio Taliani câştigă la Bâlea, iar Serghei Țvetcov urcă pe podiumul Turului Sibiului

sibiu2015_3_1

Turul Sibiului 2015 este, de departe, cea mai reuşită ediţie a cursei ardelene pentru cicliştii români. Serghei Ţvetcov se află, cu o etapă înaintea finalului, pe poziţia a treia a clasamentului general, la 19 secunde de lider, şi, cel puţin teoretic, are şanse de a câştiga cursa ardeleană. Practic însă va fi foarte greu pentru ciclistul lui Androni Giocatolli Sidermec să îşi adjudece duminică tricoul galben, tradiţia ultimelor etape ale Turului Sibiului indicând sosiri la sprintul plutonului.

Caravana Turului Sibiului a urcat sâmbătă la Bâlea Lac, după o etapă extrem de dură, în lungime de 161 de kilometri (live text aici). O evadare formată din Audun Brekke Fløtten (Ringeriks Kraft), Giorgio Bocchiola (D’Amico Bottechia) și Marco d’Urbano (GM Cycling) a animat etapa încă de la start, norvegianul de la Ringeriks fiind ultimul care a cedat, abia cu 15 kilometri înaintea sosirii. A fost momentul în care Androni Giocatolli a ieşit la rampă, iar tactica lui Gianni Savio, dezvăluită de directorul sportiv după cursă, a dat roade. Atacuri permanente, venite de la diferiţi rutieri, l-a adus pe  Alessio Taliani în postura de învingător, iar pe Serghei Ţvetcov pe locul al treilea. Între cei doi rutieri de la Androni s-a intercalat Antonino Parrinello (D`Amico Bottecchia), în vreme ce Davide Rebellin (CCC Sprandi) a sosit al patrulea. Mauro Finetto (Southeast), liderul ierarhiei generale, a sosit al cincilea şi va purta şi mâine tricoul galben.

„Am plecat la drum cu două tactici – fie victoria de etapă, fie să preiau eu șefia clasamentului general”, a declarat la final Serghei Ţvetcov, care a continuat spunând că mâine se poate întâmpla orice, echipa având, de asemenea, două obiective: fie tricoul galben, fie victoria de etapă prin Oscar Gatto.

Clasamentul etapei a 3-a

Clasamentul general

Credit foto: Cristian Cojocariu