Eduard Grosu – tricou galben în Turul Sibiului

sibiu_grosu_galben

Eduard Grosu (Nippo Vini-Fantini) a devenit lider al Turului Sibiului, după ce a terminat pe locul al treilea prima etapă a competiţiei, desfăşurată în împrejurimile Sibiului, pe distanţa de 224,2 kilometri. Dezamăgit de faptul că nu a reuşit să câştige etapa, Grosu şi-a exprimat regretul că nu şi-a putut răsplăti colegii cu o victorie şi a povestit că s-a plasat greşit la momentul declanşării sprintului final.
Etapa de miercuri a fost câştigată de italianul Oscar Gatto (Androni Giocatolli), iar pe poziţia secundă s-a clasat Filippo Fortin, de la GM Cycling Team.

Etapa de joi a debutat în forţă, cu o serie de atacuri din pluton, dar niciunul dintre rutieri nu a reuşit să se distanţeze decisiv. După aproximativ 20 de kilometri, Gediminas Kaupas (Differdange), Robert Kessler (LKT) şi Jonas Leefman Jonas (Bike Aid) au reuşit să scape de vigilenţa rutierilor de la echipele importante, iar în scurt timp avansul acestora avea să crească la un maxim de 9’30’’. Cei trei şi-au împărţit sprinturile intermediare şi căţărările de categoria C, după care au început să piardă dramatic din avans. În câţiva kilometri, opt minut s-au topit, dar plutonul nu părea dispus să îi ajungă pe cei trei înaintea căţărării de la Dobârca – Poiana Sibiului. Ca urmare, Gediminas Kaupas, Robert Kessler şi Jonas Leefman Jonas  s-au distanţat din nou la 4 minute, dar la începutul ultimei ascensiuni evadarea se încheia. Nippo Vini-Fantini preia frâiele cursei imediat după căţărarea de la Poiana Sibiului, anunţând practic că Eduard Grosu se va lupta pentru victoria de etapă. CCC Sprandi vine apoi la conducerea cursei, însă la intrarea în ultima linie dreaptă Androni Giocatolli se afla în frunte. Italienii au reuşit să-şi menţină poziţia până la final, iar Oscar Gatto a trecut primul linia de sosire. Grosu a sosit al treilea, dar a devenit lider al ierarhiei generale, al clasamentului pe puncte şi al ierarhiei românilor

Trebuie remarcat şi faptul că românul Serghei Ţvetcov (Androni)  a trecut al doilea pe căţărarea de la Poiana Sibiului.

Articol în curs de actualizare.