Start bun de sezon pentru Tuşnad Cycling Team

Singura echipă continentală de ciclism din România, Tuşnad Cycling Team, are un început de sezon bun, după primele două etape din Turul  Azerbaidjanului, clasându-se pe locul 14. În clasamentul individual al etapei a doua, Andrei Nechita a sosit pe locul 22, în vreme ce Artem Topchanyuk s-a clasat al 46-lea, iar Abel David Kenyeres a încheiat pe locul 80.

nechita_sebestyen_azerb

După prima zi de concurs, în care echipa s-a clasat pe locul 20, a urmat a doua etapă, foarte dificilă, cu vânt puternic, care a pus în dificultate mulţi sportivi. Cu toate că Eduard Novak şi Sebestyen Szabolcs nu au reuşit să termine cursa, ceilalţi rutieri s-au mobilizat şi au adus echipa pe locul 14. “Ziua a doua de concurs a avut plecarea din Baku, cu sosirea la Ismayilli, pe o distanţă de 186.5 km, şi a inclus 2 sprinturi intermediare , două căţărări de categoria a doua şi o căţărare de categoria 1. A fost o zi foarte grea pentru pluton, deja după prima căţărare mulţi sportivi au pierdut contactul cu primul grup, iar la ultima căţărare plutonul era format din aproximativ 30 de sportivi. Viteza medie a fost de 39.59 km/h şi o diferenţă de nivel 2300 m”, a declarat managerul echipei, Torok Imre, după cea de-a doua etapă.

Pentru Andrei Nechita, etapa de joi i s-a părut foarte dificilă, cu cele trei căţărări, la toate acestea adâugându-se şi vântul care a suflat tare pe tot parcursul etapei. Andrei a spus că încă nu se află într-o formă fizică prea bună, din cauza problemelor medicale avute la începutul anului, dar este mulţumit de modul în care s-a descurcat în cursă. “Încă nu sunt într-o formă prea bună, din cauza unor probleme medicale care m-au ţinut pe loc timp de o lună şi jumătate, dar sunt mulţumit de felul în care m-am simţit în cursă, pentru că la ultima căţărare am reuşit să rămân cu plutonul fruntaş, chiar dacă sunt la prima cursă şi îmi lipseşte destul de mult ritmul de cursă. Sper să reusesc, în zilele următoare, să merg într-o evadare şi să prind cât mai mult ritmul, mai ales că Eurosport va difuza cursa, aşa că este ocazie bună pentru mine şi pentru sponsori, în primul rand”, a declarat Andrei Nechita.

Pe echipe, Tuşnad Cycling Team se află pe locul 14, la 2 secunde de Drapac Professional Cycling.