VIDEO: Prezentare Tuşnad Cycling Team 2015

tusnad_2015_prezentare

Tuşnad Cycling Team, singura echipă continentală din ciclismul românesc în 2015, şi-a prezentat miercuri, la Miercurea Ciuc, rutierii pe care se va baza în acest an competiţional.
Marea noutate propusă de Tuşnad Cycling Team pentru acest an este Andrei Nechita, care a semnat în premieră un contract cu o echipă românească. Eduard Novak, liderul grupării ciucane, speră ca din colaborarea cu Nechita să aibă de câştigat ambele părţi: “Andrei a crescut în Italia, este aproape un ciclist italian. Acolo a învăţat acest sport, a vrut să rămână acolo, însă sunt foarte multe probleme financiare în Italia. Anul acesta nu a prins echipă şi într-un fel am sărit în ajutorul lui, să nu-şi întrerupă cariera. A venit la Tuşnad, pentru mine este de două ori câştig- în primul rând ca preşedinte de Federaţie şi ca şi conducător de echipă, că avem un ciclist care are echipă şi îi dăm şanse de calificare pentru Olimpiada de la Rio”.
Pe lângă Andrei Nechita, la Tuşnad au fost transferaţi în acest an Artem Topchanyuk (Ucraina), Tom Bossis (Franţa), ambii căţărători, de la care se aşteaptă rezultate bune la Turul Sibiului, şi Kenyeres Abel-David (Ungaria). Alături de aceştia, din echipă mai fac parte Eduard Novak, Sebestyen Szabolcs, Barbu Andrei, Vlad Dobre, Sarany Zsolt şi Szasz Botond.
Echipa din Miercurea Ciuc a legitimat pentru acest an şi doi dintre cei mai buni ciclişti de trial din România,  respectiv Orban Barra Gabor, deţinător al unor recorduri mondiale în domeniu şi Janosi Levente, care vor reprezenta echipa la numeroase concursuri internaţionale.
De asemenea, Tuşnad Cycling Team are şi echipa de paraciclişti, formată din Eduard Novak, Olah Attila, şi Robert Tămârjan. Doi dintre aceştia, respectiv Attila Olah şi Eduard Novak sunt calificaţi pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro.
Tuşnad Cycling Team va concura, în acest an, la competiţii din România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Serbia, Franţa sau Azerbaidjan. Prima cursă importantă a sezonului este Turul Azerbaidjanului (6-10 mai) care va fi transmis live pe Eurosport. Între obiectivele echipei se află şi obţinerea unor rezultate foarte bune la Turul Sibiului, cel mai important concurs din România, şi la Turul Ţinutului Secuiesc. “Suntem o echipă continentală de şapte ani, mă mândresc foarte mult cu acest lucru. Suntem printre puţinele echipe din Europa, din liga aceasta continentală şi procontinentală care are o asemenea vechime şi în fiecare an am reuşit să ne situăm în primele 40-50 de echipe la nivel internaţional, din 140 echipe. Neavând un buget foarte mare, încercăm şi anul acesta să avem aceleaşi rezultate”, a spus Eduard Novak.

Centru puternic de juniori

Între proiectele de viitor ale echipei ciucane se află şi şi crearea unui puternic centru de copii şi juniori la Miercurea Ciuc. “Proiectul meu cu echipa se axează mai mult pe copii, pe juniori, deoarece ei sunt viitorul. România are nevoie de o echipă de juniori puternică, de o bază solidă”, a afirmat Eduard Novak. Pentru a-şi pune în practică ideea, Tuşnad Cycling Team a ales să aducă undirector sportiv din Franţa, Florent Horeau.
“Un mare câştig este directorul sportiv şi să nu uităm faptul că pe lângă echipa continentală avem şi 15 copii  în care avem o mare încredere şi din care ne vom asigura viitorul echipei. Directorul sportiv provine dintr-o ţară unde acest sport are tradiţie. El aduce sânge proaspăt în zona ciclismului local şi ciclismului românesc şi l-am adus în special pentru copii, astfel încât ei să primească de la  început cele mai bune informaţii. Acum începe efectiv educaţia, nu la 25 ani. Deci, trebuie să o luăm pas cu pas şi eu cred că potenţial fizic avem, în tinerii noştri, în copii, este cerere, din ce în ce mai mulţi copii doresc să vină în acest sport şi sperăm ca peste câţiva ani să fim o echipă puternică, cu ciclişti crescuţi de noi”, a mai spus Eduard Novak.