Turul Spaniei – o zi până la start: Chris Horner nu îşi va putea apăra titlul

Foto: http://www.radioshackleopardtrek.com/

Foto: http://www.radioshackleopardtrek.com/

Ciclistul american Chris Horner, deţinătorul titlului în Turul Spaniei, nu va participa la ediţia 2014 a competiţiei din cauza unor probleme legate de nivelul de cortizon din sânge. Lampre Merida l-a înlocuit pe Horner cu Valerio Conti.
Situaţia în care se găseşte Horner în acest moment este cauzată de un tratament pe care rutierul l-a urmat după Turul Franţei, când suferea de o bronşită. Testele efectuate în concordanţă cu normele UCI au scos la iveală un nivel redus de cortizon în sânge, ceea ce a obligat gruparea italiană să renunţa la Horner pentru această cursă. Paradoxal, tratamentul lui Horner a fost aprobat de forul ciclismului mondial şi americanul ar fi putut concura în Vuelta. Dar Lampre este parte a Mişcării pentru un Ciclism Credibil (MPCC), iar nivelul de cortizon din sângele lui Horner se plasa sub nivelul permis de această asociaţie.

“Desigur, sunt foarte trist”, a spus Horner la aflarea veştii. “Vuelta era obiectivul meu principal din acest sezon, iar echipa mea era una competitivă. Respect însă decizia echipei care este membră a MPCC şi accept situaţia fără niciun fel de regrete”, a conchis Horner.