Turul Spaniei – 3 zile până la start: Sagan caută victoria de etapă

Turul Spaniei 2014 va debuta sâmbătă, 23 august, cu un contratimp pe echipe, în lungime de 12,6 kilometri, la Jerez de Frontera. Ediţia din acest an ultimului mare tur al anului se anunţă a fi una extrem de interesantă, având în vedere valoarea rutierilor care şi-au anunţat prezenţa la start.

  • Sagan îşi încearcă norocul şi în Spania

sagan_tirreno2013

Slovacul Peter Sagan va fi liderul echipei Cannondale în Turul Spaniei, iar obiectivul său este o victorie de etapă. Ca pentru mulţi alţi rutieri, şi pentru Sagan Turul Spaniei este o etapă în pregătirea Campionatelor Mondiale, astfel că pentru ierarhia generală Cannondale se va baza pe Alessandro De Marchi, cel mai combativ rutier din Turul Franţei 2014, şi pe Damiano Caruso. Ultimul are ca obiectiv o victorie în etapele montane, dar şi o clasare cât mai bună în clasamentul final. Cannondale pentru Turul Spaniei 2014: Peter Sagan, Alessandro De Marchi, Damiano Caruso, Oscar Gatto, George Bennett, Maciej Bodnar, Paolo Longo Borghini, Matthias Krizek şi Guillaume Boivin.

  • Astana vrea al treilea podium într-un mare tur în 2014

Astana a pregătit o echipă destul de tânără pentru ediţia 2014 a Turului Spaniei, dar ambiţiile grupării din Kazahstan sunt foarte mari. Fabio Aru (24 de ani) va fi ciclistul care va încerca să ocupe un al doilea loc pe podium într-un mare tur, după poziţia a 3-a obţinută în Turul Italiei, în vreme ce Mikel Landa (24 de ani) va lupta pentru prima sa victorie într-o competiţie de anvergura Turului Spaniei. Landa va fi omul Astanei pentru etapele montane, pentru sprinturi fiind pregătit un alt tânăr rutier, Andrea Guardini (25 de ani). Cel mai experimentat ciclist al Astanei, prezent în Turul Spaniei, este Paolo Tiralongo, 37 de ani, care se află la 21-a prezenţă într-un mare tur. Astana pentru Turul Spaniei 2014:  Fabio Aru, Mikel Landa, Tanel Kangert, Paolo Tiralongo, Daniil Fominykh, Andrea Guardini, Jacopo Guarnieri, Andrei Zeits şi Alexey Lutsenko.

  • Clasamentul general, obiectivul lui Belkin

Robert GesinkWilco Kelderman şi Laurens ten Dam vor încerca să obţină clasări cât mai bune la finalul Turului Spaniei, iar Belkin şi-a construit strategia de cursă în jurul acestor trei rutieri. Ten Dam a terminat pe 9 Turul Franţei din acest an, Kelderman a fost al şaptelea în Turul Italiei, în vreme ce Gesink se află la primul mare tur din acest an, după operaţia la inimă suferită în aprilie.  Gesink a participat la începutul lunii la Turul Poloniei, unde a terminat pe 8 şi speră la o clasare cât mai bună în Vuelta. “În trecut, am mers bine în Turul Spaniei, am avut rezultate bune şi la general şi în etape. Sper să ating din nou acel nou acel nivel”, a spus Gesink, care în 2009 şi 2012 a terminat pe locul 6 în Spania. Belkin pentru Turul Spaniei 2014: Stef Clement, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Paul Martens, Maarten Tjallingii şi Robert Wagner.