Turul Spaniei – 5 zile până la start: Joaquim Rodriguez are obiective înalte

Turul Spaniei 2014 va debuta sâmbătă, 23 august, cu un contratimp pe echipe, în lungime de 12,6 kilometri, la Jerez de Frontera. Ediţia din acest an ultimului mare tur al anului se anunţă a fi una extrem de interesantă, având în vedere valoarea rutierilor care şi-au anunţat prezenţa la start. Nairo Quintana, Chris Froome şi Alberto Contador sunt doar trei dintre numele grele ale ciclismului actual care se vor lupta fie pentru victoria la general, fie pentru un succes de etapă. Nu trebuie însă neglijaţi nici outsiderii, mai ales că în ultimii ani Turul Spaniei a oferit numeroase surprize.

Începând de astăzi, pe www.ciclism.ireporter.ro veţi găsi informaţii despre echipele participante, traseu, dar şi articole despre istoria competiţiei.

  • Katusha va miza pe Joaquim Rodriguez

Spaniolul Joaquim Rodriguez va fi liderul grupării ruse Katusha în Turul Spaniei şi va avea ca obiectiv principal victoria la general. După ce a concurat fără succes în Il Giro şi în Le Tour, Rodriguez speră ca la 35 de ani să îşi treacă în palmares prima victorie într-un mare tur, mai ales că La Vuelta este obiectivul său principal în acest sezon. În cele zece participări anterioare, Rodriguez a reuşit două clasări pe podium (locul 3 în 2010 şi 2012), precum şi opt succese de etapă. De asemenea, în 2005 a fost cel mai bun căţărător al competiţiei. Katusha pentru Turul Spaniei 2014: Joaquim Rodriguez, Giampaolo Caruso, Sergei Chernetckii, Alexander Kolobnev, Dmitriy Kozonchuk, Alberto Losada, Daniel Moreno, Iurii Trofimov şi Eduard Vorganov.

  • Trek Factory Racing – un mix de tinereţe şi experienţă

Turul Spaniei nu pare a avea o miză prea mare pentru Trek Factory Racing, care nu a anunţat niciun obiectiv pentru echipa care va lua startul la Jerez de Frontera. Fabian Cancellara va fi liderul echipei, dar eleveţianul urmăreşte să se antreneze pentru Mondialele care vor avea loc la finele lunii septembrie. Aflat la al 17-lea mare tur din carieră, Cancellara va fi secondat de Haimar Zubledia, care va bifa a 24-a prezenţă într-o competiţie de asemenea anvergură, pentru ca Iaroslav Popovici să se afle la cel de-al 16-lea mare tur. De cealaltă parte, Trek va aduce în Turul Spaniei şi doi ciclişti debutanţi într-un mare tur, Jasper Stuyven şi Bob Jungels, ambii în vârstă de 22 de ani. Trek pentru Turul Spaniei 2014: Fabian Cancellara, Julian Arredondo, Haimar Zubeldia, Kristof Vandewalle, Bob Jungels, Jasper Stuyven, Iaroslav Popovici, Jesse Sergent şi Fabio Felline.

  • MTN-Qhubeka, în faţa debutului

Turul Spaniei va fi primul mare tur în care echipa africană MTN-Qhubeka va lua startul. Şase dintre cei nouă componenţi ai grupării sunt africani, ceilalţi având origini europene. Doar trei rutieri au mai trecut printr-o competiţie de amploarea Turului Spaniei, Gerald Ciolek, Sergio Pardilla şi Daniel Teklehaimanot. În vârstă de 27 de ani, Ciolek este de departe cel mai experimentat rutier al echipei africane, în palmaresul său fiind trecute participări în toate cele trei mari tururi. În 2009, Ciolek a câştigat o etapă în Vuelta, iar acum priveşte cu încredere spre noua provocare. “Este un mare pas înainte pentru echipa noastră”, spus ciclistul german. “Cred că vom putea face lucruri frumoase în Turul Spaniei. Este o cursă care se potriveşte cu profilul echipei noastre, în special căţărătorii vor putea aduce performanţe”, a continuat Ciolek. MTN-Qhubeka pentru Turul Spaniei 2014: Sergio Pardilla, Gerald Ciolek, Louis Meintjes, Jay Thomson, Jaco Venter, Jacques Janse van Rensburg, Daniel Teklehaimanot, Merhawi Kudus şi Kristian Sbaragli.