Hristov câștigă etapa secundă a Turului Ținutului Secuiesc. Berdos, din nou pe locul 2

Ciclistul bulgar Stefan Koycev Hristov (Brisaspor) a câștigat vineri etapa a doua Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc, desfășurată pe distanța de 191 de kilometri, pe traseul  Miercurea Nirajului – Sovata – Gheorgheni – Brădeşti – Vlăhiţa – Pasul Tolvajos – Harghita Băi. Bulgarul a fost urmat de rutierul român Oleg Berdos (Tusnad Cycling Team) și de Shushemoin Alexandr (Vino4Ever).

turul_secuiesc_2014
Primul sprint al zilei, de la Sovata a fost adjudecat de Andrii Brataschuk (Kolss), pentru ca la Gheorgheni să se impună Laureano Rosas. Ultimul sprint al zilei, de la Vlăhiţa a fost câştigat de Stefan Koycev (Brisaspor). Trei dintre cele patru căţărări ale zilei – Pasul Bucin, Liban şi Cekend – i-au revenit lui Shushemoin Alexandr, iar pe Pasul Tolvajos Alexandr Braico (Tusnad Cycling Team) a trecut primul.
Pe lângă Oleg Berdos, cicliştii români au mai reuşit o clasare între primii 10, prin Andrei Nechita (România), care a sosit pe poziţia a 9-a.
După două etape, lider al ierarhiei generale este Stefan Koycev Hristov, care este urmat de Oleg Berdos, la 33 de secunde. Tuşnad Cycling Team conduce ierarhia echipelor, în timp ce Berdos este lider în clasamentul pe puncte.

Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc continuă sâmbătă cu două semi-etape. Dimineaţa, de la ora 10:00, se va desfăşura contratimpul individual între Trei Cruci şi Harghita-Băi, pe o distanţă de 7 km, iar după-amiază, de la ora 17:00, se va da startul ultimei semi-etape a turului. Startul va fi în centrul municipiului Miercurea Ciuc, rutierii vor rula prin Racu, Mihăileni, Frumoasa şi vor ajunge înapoi în reşedinţa judeţului Harghita, unde vor parcurge 17 tururi pe străzile oraşului.

Clasament etapa 2

Clasament general după etapa 2

Tricouri distinctive în etapa 3A

Clasamentul căţărătorilor

Sprinturile din etapa 2

Clasamentul pe puncte

Clasamentul tinerilor

Clasamentul pe echipe