Nibali: “Cel mai frumos moment”

Câştigător detaşat al Turului Franţei, Vicenzo Nibali a fost copleşit de emoţii la festivitatea de premiere de la finalul celei mai importante competiţii cicliste a calendarului profesionist. “Este cel mai important moment, este cel mai frumos moment”, a spus Nibali, care a continuat: “Să stau pe podiumul de pe Champs-Elysees este ceva unic, dar să stau pe cea mai înaltă treaptă a podiumului este mult mai frumos decât mi-am putut imagina vreodată”. Sub privirile familiei sale, Nibali a ţinut să mulţumească în limba franceză gazdelolr competiţiei, “Merci à tous les français e merci a tout le monde”, atrăgându-şi, dacă mai avea nevoie, un val de simpatie din partea spectatorilor prezenţi la festivitatea de premiere.
Îmbrăcat în galben, Nibali a declarat apoi, pentru televiziunea italiană, că abia acum se poate bucura. “În sfârşit, pot spune că am câştigat Turul Franţei. Chiar dacă nu ştiu exact încă ce înseamnă acest lucru, ştiu că am realizat un lucru fantastic”, a continuat ciclistul de la Astana. Totuşi, succesul a fost unul epuizant: “Abia acum pot începe recuperarea. A fost un efort uriaş, am avut tricoul galben din etapa a doua, iar această situaţie a fost una destul de dificilă”. Despre viitor, Nibali nu a vrut să dezvăluie prea multe, dar succesul de la Paris pare să îi fi deschis apetitul pentru marile victorii: “În curând,  îmi voi propune noi obiective majore. Întotdeauna mi-au plăcut marile curse pe etape, dar de asemenea îmi plac şi cursele clasice sau campionatele mondiale”.  

Vicenzo Nibali a câştigat duminică ediţia cu numărul 101 a Turului Franţei, trecându-şi în palmares al treilea mare tur din carieră, după Vuelta (2010) şi Giro (2013). În ierarhia generală, Nibali a fost urmat de doi francezi, Jean Christophe Peraud (AG2R La Mondiale) şi Thibaut Pinot (FDJ). Nibali este al şaselea ciclist din istorie care câştigă toate cele trei mari tururui, după Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Bernard Hinault şi Alberto Contador.