Nibali, drum liber spre Paris. Contador, fractură de tibie

Italianul Vicenzo Nibali a câştigat luni etapa a zecea a Turului Franţei şi a devenit marele favorit la câştigarea competiţiei, după ce Alberto Contador (Tinkoff Saxo) a abandonat în urma unei căzături. Rutierul spaniol a suferit o fractură de tibie şi va fi supus unei operaţii.

nibali_tdf2014_10

Desfăşurată între Mulhouse şi La Planche des Belles Filles, pe distanţa de 161,5 kilometri, etapa de luni a Marii Bucle a scos la rampă un Vicenzo Nibali extrem de motivat după abandonul principalului său rival în lupta pentru tricoul galben. Imediat după incidentul în care a fost implicat Alberto Contador, Nibali a cerut echipei sale să încetinească, dar ulterior Astana a pus stăpânire pe cursă. Nibali a atacat în ultimii trei kilometri, l-a depăşit cu o uşurinţă debordantă pe Joaquim Rodriguez, care evadase la scurt timp după start, iar pe Planche des Belles Filles s-a îmbrăcat din nou din în galben. Richie Porte şi Alejandro Valverde, oamenii care, teoretic, ar trebui să îi pună probleme, au sosit la 25 şi, respectiv, 20 de secunde în urma italianului. În ierarhia generală, Nibali este urmat de Porte, la 2’23”, şi de Valverde, la 2’47”.

Fractură de tibie pentru Contador

Alberto Contador a căzut în prima jumătate a etapei, cu aproximativ o sută de kilometri înaintea sosirii. După mai mult de patru minute petrecute pe marginea drumului, spaniolul s-a urcat pe bicicletă şi prea că reuşeşte să recupereze distanţa faţă de pluton. Dar problemele de la picior l-au forţat pe rutierul de la Tinkoff Saxo să abandoneze după aproximativ 40 de minute de chin. La sosire, Contador a fost supus unor analize în urma cărora s-a stabilit că a suferit o fractură la tibia piciorului drept, iar Bjarne Riis a confirmat pentru ziariştii prezenţi în Turul Franţei această informaţie.