Turul Franţei: Matteo Trentin, victorie la limită în faţa lui Peter Sagan

tdf_fotofinish

Matteo Trentin (Omega Pharma – Quick Step) a câştigat vineri etapa a şaptea a Turului Franţei, desfăşurată pe distanţa de 234,5 kilometri, între Epernay şi Nancy. Rutierul italian s-a impus în faţa slovacului Peter Sagan, departajarea celor doi făcându-se în urma foto-finişului, diferenţa la sosire fiind extrem de mică. Poziţia a treia a fost ocupată de francezul Tony Gallopin (Lotto-Belisol). Finalul etapei a fost marcat de două căzături în ultimul kilometru, dar niciunul dintre aceste incidente nu a avut urmări grave.
Pentru Trentin, 24 de ani, este cea de-a doua victorie de etapă, după cea din ediţia trecută, când a câştigat la Lyon. Peter Sagan în schimb se află la cea de-a treia clasare pe locul 2 în această ediţie a Turului Franţei, dar este lider detaşat în ierarhia tricoului verde. Slovacul a atacat şi astăzi în ultimii cinci kilometri, dar nu a reuşit să menţină ritmul astfel încât să se detaşeze decisiv. Ajuns în la intrarea în ultimul kilometru, Sagan nu a reuşit să îl depăşească pe Trentin la final şi a trebuit să se mulţumească încă o dată cu locul secund.

În ierarhia generală nu au apărut modificări semnificative, Vicenzo Nibali, de la Astana, fiind în continuare lider al competiţiei.

Foto: facebook.com/letour