Marcel Kittel. Din nou

Tour de France 2014 -

Turul Franţei pare că şi-a găsit un nou idol în materie de sprinturi, după ce Marcel Kittel s-a impus şi în etapa a patra, ajungând astfel la trei succese în această ediţie a Marii Bucle. Victoria de la Lille a părut una extrem de simplă pentru rutierul german, dar acesta afirma la final contrariul: “A fost foarte rapid, iar pentru mine extrem de dificil să stau lângă colegii mei. La final, băieţii au reuşit să mă aducă în frunte”, a fost prima reacţie a ciclistului de la Giant care a ajuns la un total de şapte victorii în carieră în Turul Franţei. Kittel a povestit apoi cum a abordat ultimul kilometru al etapei: “Am stat în roata lui Renshaw şi nu mă gândeam decât la ultimul viraj. Mi se spusese că voi vedea linia de sosire cu 250 de metri înainte, dar eu am fost tentat să declanşez sprintul cu 500 de metri înaintea sosirii, deoarece nu îmi dădeam seama unde mă aflu. A trebuit să aştept, a fost extrem de greu”.
Învinsul lui Kittel de marţi a fost Alexander Kristoff, de la Katusha, care conducea cu 200 de metri înaintea sosirii, dar norvegianul nu a reuşit să facă faţă sprintului declanşat de rutierul german.
Kittel nu se aşteaptă la un rezultat pozitiv pentru el în etapa de miercuri, pe pavate. Echipa îl va susţine pe John Degenkolb, iar germanul a lăsat de înţeles că îşi va ajuta colegul să se impună.

Etapa de marţi din Turul Franţei a fost marcată de mai multe căzături, într-una dintre ele fiind implicaţi mai mulţi colegi ai lui Andre Greipel, sprinterul de la Lotto ratând astfel şansa de a se lupta cu Kittel pentru victoria de etapă. Dar cel mai important incident a fost cel în care a fost implicat Chris Froome, britanicul de la Sky suferind o căzătură la scurt timp după start. Britanicul a concurat cu mai multe bandaje, iar la ora redactării acestei ştiri se afla în atenţia medicilor, care nu au dat încă un verdict referitor la capacitatea lui Froome de a continua Turul Franţei.