Kittel: Absenţa lui Cavendish, un dezavantaj

Foto: ASO/X.Bourgois

Foto: ASO/X.Bourgois

Marcel Kittel a arătat încă o dată că este cel mai rapid ciclist din plutonul profesionist, impunându-se extrem de uşor în etapa a treia a Turului Franţei. Cu două victorii la activ în Marea Buclă din acest an, germanul de la Garmin rămâne destul de rezervat când vorbeşte despre alte succese în cursa din 2014. “Este Turul Franţei, sunt mulţi rivali. Azi a mers foarte bine Petere Sagan”, a spus Kittel, care a părut impresionat de rutierul slovac, sosit luni pe locul doi în etapa încheiată la Londra. “Astăzi a fost o sosire perfectă pentru mine, dar în alte zile nu va mai fi la fel. Va trebui să am grijă în permanenţă”, a continuat ciclistul german, care crede că la un eventual sprint în uşoară căţărare nu îi va mai fi la fel de uşor.
Referindu-se la finalul etapei a treia, Marcel Kittel s-a arătat încântat de decorul în care s-a desfăşurat: “Sosirea de azi a fost făcută special pentru sprinteri. Sprintul în faţa Palatului  Buckingham a fost minunat. Drumul a fost drept, lat, în uşoară coborâre, perfect pentru mine”.

Chiar dacă a scăpat de Mark Cavendish, cel mai puternic rival, rutierul de la Garmin crede că abandonul britanicului va fi un dezavantaj pentru el. “Faptul că Mark Cavendish nu mai este în cursă va schimba multe lucruri pentru noi, ca o echipă construită pentru un sprinter. Probabil nu vor mai fi atât de multe echipe care se vor lupta pentru un sprint masiv, iar noi va trebui să ne facem planul de cursă în funcţie de această situaţie”, a mai spus Kittel, care crede, de asemenea, că în cazul unei evadări, Omega Pharma-Quick Step nu va mai fi atât de interesată să ducă o trenă susţinută în pluton.

Marcel Kittel speră ca istoria din Turul Italiei să nu se repete şi în Turul Franţei. În luna mai, după ce a câştigat două etape în Il Giro, Kittel a trebuit să abandoneze din cauza unei răceli. “Sper ca de această dată să nu se mai întâmple la fel, voi fi mult mai atent acum”, a conchis Kittel, pentru care urmează o săptămână destul de dificilă, dar care i-ar putea aduce cel puţin un nou succes de etapă.