Turul Franţei – o zi până la start: Patru căţărători de urmărit

Turul Franţei 2014 pare creat pentru căţărători, cu şase ascensiuni de categorie specială şi 11 de categoria 1. Premiile puse în joc pot reprezenta şi ele o motivaţie în plus, astfel că şi lupta pentru acest clasament va fi cu siguranţă una extrem de interesantă. Vă prezentăm patru dintre căţărători care ar putea avea un cuvânt de spus în ierarhia tricoului alb cu buline roşii.

voeckler_db

Pentru Thomas Voeckler (Europcar), Turul Franţei ar putea fi cursa reabilitării, mai ales după fractura de claviculă suferită înaintea debutului de sezon. Rutierul francez va încerca să obţină prima victorie din acest an, iar tricoul alb cu buline roşii va fi un obiectiv secundar. Voeckler a fost cel mai bun căţărător în Turul Franţei în 2012, dar cele mai bune performanţe ale sale le-a obţinut în 2011, când a purtat tricoul galben timp de zece etape.

Mikel Nieve (Sky) va fi unul dintre locotenenţii lui Chris Froome, dar în prima săptămână de cursă ar putea avea un cuvânt de spus, mai ales după victoria din ultima etapă a Criteriului Dauphine 2014. În ciuda faptului că va trebui să îl protejeze pe Froome în etapele montane, este de aşteptat ca spaniolul să primească o şansă pentru a-şi trece în cont prima victorie de etapă în Turul Franţei.

Tanel Kangert (Astana) vine în Turul Franţei ca locotenent al lui Vicenzo Nibali, acelaşi rol pe care l-a jucat şi în Giro 2013 sau Vuelta 2013, când a terminat pe locul 11 la general. Cu un lider care nu prea se află în formă, estonianul ar putea beneficia de oarecare libertate în etapele importante de munte, ceea ce i-ar putea aduce prima victorie individuală din carieră într-un mare tur.

Christophe Riblon (Ag2R La Mondiale) va fi liderul echipei sale şi va încerca o clasare între primii 15 în ierarhia generală. Cu toate acestea, francezul  are şanse şi la tricoul alb cu buline roşii, mai ales dacă va repeta prestaţia din 2013, când s-a impus în etapa de pe Alpe d’Huez. A fost a doua victorie a sa în Turul Franţei, după cea din 2010.

Traseul Turului Franţei îl puteţi consulta aici.
Despre principalii favoriţi la victorie puteţi citi aici.