Chris Horner, noul lider al Turului Spaniei

Foto: http://www.radioshackleopardtrek.com/

Foto: http://www.radioshackleopardtrek.com/

Americanul Christopher Horner, care în octombrie va împlini 42 de ani, a devenit liderul Turului Spaniei, după ce a câștigat etapa a treia, desfășurată marți, între Vigo și Mirador de Lobeira, pe distanța de 172,5 kilometri. Rutierul de la RadioShack și-a arătat superioritatea în ultimul kilometru al etapei, al cărei final a fost din nou în ascensiune. Horner a evadat din pluton, l-a depășit pe liderul cursei, Ivan Santaromita, și s-a impus în ciuda faptului că pe ultimii metri a încetinit. Ciclistul american a fost urmat, la trei secunde, de Alejandro Valverde și Joaquim Rodriguez, în vreme ce Vicenzo Nibali, purtătorul tricoului roșu, a terminat pe locul 11.

În clasamentul general, Horner are șase secunde în fața lui Nibali, în vreme ce pe trei se clasează Nicolas Roche, cu 14 secunde întârziere față de lider.

“A fost o victorie fantastică”, a spus Horner pentru site-ul echipei sale, după victoria de la Mirador de Lobeira. “Au fost multe atacuri în final, iar când am văzut că mă aflu într-un grup destul de mic mi-am spus că trebuie să îmi încerc şansa. Am plecat, iar când am depăşit ultimul rutier de pe traseu nu eram convins că este ultimul. Din maşină mi se striga să merg mai departe şi am dat tot ceea ce am putut”, a povestit Horner finalul de etapă, după care a concluzionat: “Întotdeauna o victorie este ca un cadou. Şi când câştigi cu o asemenea adversari în cursă, poţi fi sigur că eşti şi tu unul dintre cei mai buni ciclişti din lume. E un sentiment minunat”.