Turul Ţinutului Secuiesc, afacere bulgaro-ucraineană

BP7D9511wtmk

Rutierul ucrainean Vitaliy Popokov (ISD Continental Team) a câştigat contratimpul individual din etapa 3A a Turului Ţinutului Secuiesc, desfăşurat sâmbătă dimineaţă, la Harghita Băi. Popkov, câştigătorul de anul trecut al competiţiei, a terminat cu timpul de 12’16”, fiind urmat, la 18 secunde, de Georgi Georgiev, bulgarul de la Brisasport urcând pe primul loc al ierarhiei generale. Poziţia a treia în etapă a fost ocupată de belgianul Laurent Evrard (Wallonie Bruxelles), cu 24 de secunde întârziere. Vitaly Buts, care conducea ierarhia generală înaintea etapei, a avut 43 de secunde întârziere fața de Georgiev și a pierdut tricoul de lider.
Românul Andrei Nechita s-a clasat pe locul 8 în această etapă, cu o întârziere de 36 de secunde faţă de învingător, dar rutierul nostru a concurat cu o defecţiune la bicicletă. În ierarhia generală, Nechita ocupă acum locul 5, la 30 de secunde de lider.

Contratimpul de sâmbătă dimineaţă a avut o lungime de 5,2 kilometri şi s-a desfăşurat pe un drum extrem de prost, cu multe denivelări. Primul reper important al zilei i-a aparţinut ucraineanului Denis Kostyuk, cu 12’44”, timpul rutierului ucrainean de la Kolss rămânăn în picioare până la sosirea lui Popkov. CHiar dacă mai erau nouă rutieri pe traseu, nimeni nu a reușit să coboare sub timpul ucraineanului de la ISD, doar Georgiev reușind să se apropie la 18 secunde.

Tot sâmbătă, dar de la ora 17:00, se pornește în a doua semi-etapă, cea care pune capăt competiției. Plutonul turului ciclist ia startul la Miercurea Ciuc, trece prin Racu și Frumoasa, apoi se întoarce în reședința județului Harghita unde concursul continuă pe un circuit stradal de 5,5 km. Se vor completa 17 tururi de circuit, iar lungimea totală va fi de 123 de kilometri.

Clasament etapa 3a

Clasament general dupa etapa 3a

Tricouri etapa3