Vicenzo Nibali, victorie de etapă şi de Tur

Foto: captură Eurosport2

Foto: captură Eurosport2

Vicenzo Nibali a câştigat joi etapa a 18-a a Turului Italiei, contratimpul individual de 20,6 kilometri, dintre Mori şi Polsa, asigurându-şi practic victoria finală în ediţia 2013 a competiţiei. Italianul de la Astana a fost primul la jumătatea cursei, iar pe final chiar şi-a mărit avansul, nefiind incomodat nici de ploia torenţială care cădea în zona sosirii. Nibali a terminat cu 58 de secunde în faţa lui Samule Sanchez, ocupantul poziţiei secunde în clasamentul etapei, podiumul fiind completat de Damiano Caruso.
Cadel Evans a prins o zi extrem de slabă şi a terminat pe poziţia 25, la peste două minute şi jumătate de Nibali. Rutierul italian a fost la un pas să îl ajungă pe australian, deşi ciclistul de la BMC plecase cu trei minute înaintea purtătorului tricoului roz. Rigoberto Uran a pierdut şi el 1’26” în raport cu Nibali, dar nu a reuşit să treacă pe poziţia a doua la general.
Cu trei etape înaintea finalului Turului Italiei, Vicenzo Nibali are 4’02” avans în faţa lui Cadel Evans şi 4’12” în faţa lui Rigoberto Uran.