Tirreno-Adriatico: Froome pare din altă lume

Britanicul Chris Froome (Sky) a câştigat etapa a patra a cursei Tirreno – Adriatico, desfăşurată sâmbătă pe distanţa de 173 de km între Narni şi Prati di Tivo, care a avut finalul în plină căţărare (1.450 de metri), într-un decor din care zăpada nu a lipsit. Polonezul Michal Kwiatkowski (Omega Pharma – QuickStep), care a încheiat al patrulea, a devenit noul lider al cursei.

froome_tirreno

Froome şi-a construit victoria graţie unui final de excepţie, care a oferit şi un spectacol de înaltă calitate. Alberto Contador a atacat cu trei kilometri înaintea finalului, dar nu a putut susţine ritmul decât aproximativ un kilometru. Vicenzo Nibali şi Mauro Santambrogio l-au ajuns pe spaniol, iar cei trei au condus cursa până la intrarea în ultimii 1.000 de metri ai etapei. Nibali a fost singurul care a dus trena, astfel că Froome a profitat de neînţelegerile dintre cei trei, iar cu aproximativ 900 de metri înaintea sosirii a atacat decisiv. I-a depăşit pe liderii cursei şi a câştigat categoric etapa. Santambrogio a terminat al doilea, Nibali al treilea, în vreme ce Contador a rămas mult în urmă, nereuşind să facă faţă finalului. Rutierul de la Saxo-Tinkoff a încheiat al şaselea, dar în ultimii 500 de metri a pierdut mai mult de zece secunde în faţa lui Froome.
În clasamentul general, polonezul  Michal Kwiatkowski (Omega Pharma – QuickStep) are 4” în faţa lui Chris Froome şi 16” în faţa lui Vicenzo Nibali. Alberto Contador este al patrulea, la 30” faţă de lider, în vreme ce Rigoberto Uran Uran (Sky), se clasează pe locul 5.