Eduard Carol Novak: “Vreau să îmi păstrez titlul mondial!”

novak roskilde

Eduard Carol Novak, liderul echipei Tuşnad Cycling Team, singura echipă continentală de ciclism din România, are ambiţii mari şi pentru sezonul 2013. Campion paralimpic la Londra, Eduard încearcă în acest an să devină pentru a treia oară campion mondial: “La Mondialele din Canada, de la Baie-Comeau din luna august, vreau să îmi păstrez titlul cucerit la Roskilde, în 2011”, a spus pentru ireporter.ro rutierul harghitean. Dar aceasta nu este singura ambiţie pentru Novak. “Voi merge în Turul României şi chiar vreau să fac o figură frumoasă”, a spus ciclistul de la Miercurea Ciuc, care crede că Mica Buclă va fi o competiţie puternică şi dificilă chiar dacă de pe traseu ar lipsi Transfăgărăşanul şi Transalpina. Concursurile de Cupă Mondială la paraciclism, de la Segovia (Spania, în iunie) şi Matane (Canada, august) sunt şi ele pe lista lui Eduard Novak. Chestionat în legătură cu scandalurile de dopaj care zguduie ciclismul, Eduard Novak a refuzat să comenteze: “Nu mă interesează şi nu mă întreba”. Totuşi, campionul român nu crede că sportul cu pedale va avea de suferit: “Ciclismul e prea mare şi prea puternic”.

Cantonament la Benicassim

Eduard Novak, alături de cicliştii echipei sale, se va antrena, între 2 şi 12 februarie, în localitatea Benicassim, din provincia spaniolă Castellon, care oferă condiţii foarte bune de pregătire. Spania a fost aleasă ca loc de cantonament întrucât vremea este ideală, iar zona este specializată pentru antrenamentul cicliştilor de performanţă. “În România nu avem unde să ne antrenăm şi avem nevoie de acest lucru întrucât în martie începem sezonul competiţional, în Croaţia. În Spania avem condiţii foarte bune, vremea e perfectă, iar zona este specializată pentru cantonamentul cicliştilor, foarte multe echipe profesioniste antrenându-se acolo”, a spus Eduard Novak.
Cicliştii care se vor pleca în Spania sunt: liderul Eduard Carol Novak, harghitenii Lukacs Arnold, Sebestyen Szabolcs şi Lazar Nandor, moldovenii Nicolae Tanovitchii, Sergiu Cioban şi Alexander Braico, slovenul Marcel Ternovsek,  sârbul Ivan Stevic, urmând la Benicassim să se alăture şi spaniolul Sergio Carrasco Garcia, nou intrat în echipă.
Rutierii de la Tuşnad Cycling Team se vor reîntoarce în ţară în data de 12 februarie şi vor continua pregătirile pentru primele curse din actualul sezon. La finele lunii februarie şi începutul lunii martie, cicliştii de la Tuşnad vor participa la o serie de şapte curse în Croaţia