Victorie pentru ucraineanul Popkov în Turul Ținutului Secuiesc

Andrei Nechita a câştigat ultima etapă şi a devenit cel mai bun sprinter al competiţiei

Cea a şasea ediţie a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc a fost câştigat de Vitaliy Popkov, ucraineanul triumfând la Miercurea Ciuc după o pauză de trei ani. În întrecerea echipelor s-a impus ISD-Lampre, care a fost urmată de austriecii de la RC ARBO Wels Gourmetfein şi de echipa gazdă Tuşnad Cycling Team.

Duminică, în ziua finală a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc au fost organizate două semi-etape. Dimineaţa s-a desfăşurat contratimpul individual între Pasul Tolvajos şi Băile Harghita cel mai rapid a fost Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team).

După-amiază s-a dat startul etapei finale, unde cicliştii au parcurs ruta Miercurea Ciuc – Racu – Frumoasa – Miercurea Ciuc, după care au făcut 17 de ture pe un trase de 5,5 km amenajat pe străzile municipiului. După start un grup de şapte ciclişti s-au desprins din pluton, iar la întoarcerea în Miercurea Ciuc avansul fugarilor era o jumătate de minut, însă acesta a crescut până la 1’54” în circuit. Cu şapte ture înainte de linia de sosire plutonul a accelerat, dar nu a reuşit să prindă fugarii, al căror avans a scăzut totuşi până la jumătate de minut. În ultimul kilometru trei ciclişti s-au pregătit pentru sprint, iar la linia de final doi dintre ei au ajuns în acelaşi moment. Arbitrii, după consultarea înregistrărilor video au hotărât, că Andrei Nechita (CS Otopeni) şi Ioannis Tamouridis (SP Tableware) sunt câştigătorii ultimei etape, deoarece bicicletele celor doi era una lângă cealaltă la linia de sosire. Pe locul trei s-a clasat Sergiu Cioban (Tuşnad Cycling Team).
În ierarhiile finale, tricoul albastru pentru liderul clasamentului general „Tuşnad” a revenit lui Vitaliy Popkov (ISD-Lampre), iar tricoul roşu-negru pentru cel mai bun sprinter „Harborsz” a fost câştigat de Andrei Nechita (CS Otopeni). Tricoul galben pentru cel mai bun căţărător „Csíkszereda” a rămas la Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team), iar tricoul verde pentru cel mai bun rutier sub 23 ani „Fenestela 68” a fost îmbrăcat de Yuriy Vasiliv (LKT-Team Brandenburg).

clasament etapa 4

catarari si sprinturi etapa 4

clasament final

tricouri