Kvasina, învingător în etapa a treia a Turului Ţinutului Secuiesc

Matija Kvasina (Tuşnad Cycling Team) a câţtigat sâmbătă etapa a treia Turului Ţinutului Secuiesc, desfăşurată pe distanţa de 180 de kilometri, pe traseul Miercurea Ciuc – Vlăhiţa – Brădeşti – Gheorgheni – Miercurea Ciuc – Harghita Băi. Rutierul de la singura echipă contonentală din România a fost urmat, la 14 secunde, de Peter Kusztor (Ungaria) şi de Yuriy Vasyliv (LKT-Team-Brandenburg). Lider al ierarhiei generale rămâne slovenul Matei Marin.

Sergiu Cioban (Tuşnad Cycling Team) şi Hristov Stefan Koychev (Brisasport) au semnat prima evadare a zilei, cei doi rulând împreună în faţă până la întoarcere la Miercurea Ciuc. Plutonul, în frunte cu echipa CS Otopeni i-a ajuns din urmă, dar la scurt timp o altă “fugă” a animat cursa. Această încercare de evadare a fost o reuşită, rutierul croat de la Tuşnad Cycling Team, Matja Kvasina, spărgând plutonul. Câştigătorul din Turul României 2012 a reuşit să ajungă primul la sosirea din Băile Harghita şi să îşi treacă în cont un nou succes pe tărâm românesc.
În etapa a treia au fost programate trei sprinturi şi patru căţărări. Hristov a câştigat sprinturile de la Vlăhiţa şi Gheorgheni, respectiv căţărarea de pe Pasul Liban (categoria B), iar Cioban s-a ales cu victorie la prima trecere pe Pasul Tolvajos (categoria B) şi la Băile Homorod (categoria C). Sprintul de la Miercurea Ciuc a fost câştigat de ungurul Lovassy Krisztián (Tuşnad Cycling Team), iar Kvasina a adjudecat a doua căţărare pe Pasul Tolvajos.
După etapa a treia tricoul albastru pentru liderul clasamentului general „Tuşnad” va fi purtat de Marin Matei (RC Arbo Wels Gourmetfein), tricoul roşu-negru pentru cel mai bun sprinter „Harborsz” îi va aparţine lui Anatoliy Pakhtusov (ISD-Lampre), tricoul galben pentru cel mai bun căţărător „Csíkszereda” va fi purtat de Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team), în vreme tricoul verde pentru cel mai bun rutier sub 23 ani „Fenestela 68” va fi îmbrăcat de Yuriy Vasiliv (LKT-Team Brandenburg).

Duminică, de la ora 10.30 se va desfăşura contratimpul individual între Pasul Tolvajos şi Băile Harghita (7 km), iar de la ora 17 etapa finală între Miercurea Ciuc – Racu – Frumoasa – Miercurea Ciuc, concursul încheiându-se cu 17 de ture pe traseul de 5,5 km amenajat pe străzile din Miercurea Ciuc.

 clasament etapa 3

clasament general

tricouri

Ştire în curs de actualizare.