Pakhtusov câştigă etapa a doua a Turului Ţinutului Secuiesc

Ucraineanul Anatoliy Pakhtusov (de la ISD Lampre) a câştigat etapa a doua a Turului Ţinutului Secuiesc, desfăşurată vineri, pe traseul Miercurea Ciuc – Sfântu Gheorghe – Târgu Secuiesc – Miercurea Ciuc (169 de kilometri). Pakhtusov a făcut parte dintr-un grup de trei evadaţi care au trecut linia de sosire în acelaşi timp, la aproape cinci minute de grupul urmăritorilor, din care făcea parte şi românul Andrei Nechita. Celelalte două poziţii ale podiumului etapei a doua au fost ocupate de ucraineanul Vitaliy Popkov (ISD Lampre) şi de slovenul Matei Marin (RC Arbo Wels Gourmetfein), ultimul preluând şi tricoul de lider al competiţiei.

După o primă evadare, înregistrată la kilometrul 20, dar care a fost anihilată după zece kilometri, plutonul a mai rulat compact doar şase kilometri. La Bixad, 14 ciclişti au reuşit să se desprindă de restul concurenţilor, printre ei aflându-se şi Andrei Nechita. Totuşi, sportivul care aleargă pentru CS Otopeni nu a putut răspunde prompt atacului declanşat de Anatoliy Pakhtusov, Vitaliy Popkov şi  Matei Marin la Catroşa, cei trei reuşind să treacă primii peste singura căţărare a zilei, Pasul Nyerges. La final, liderii cursei au avut aproape cinci minute avans faţă de grupul urmăritorilor şi peste şase minute faţă de pluton.
Din păcate, etapa de vineri a fost marcată de o căzătură în care au fost implicaţi şapte rutieri, Sizko Antti Aleksandr fiind rănit destul de grav. Rutierul finlandez şi-a fracturat clavicula şi a fost nevoit să abandoneze.

Clasament etapa 2

Rezultate sprint si catarare etapa 2

Clasament General

Clasament puncte

Tricouri

Alte imagini din cadrul etapei a doua a Turului Ţinutului Secuiesc puteţi viziona aici.