Frank Schleck, liderul lui RadioShack-Nissan

Frank Schleck va paticipa la Turul Italiei 2012 în calitate de lider al echipei sale, RadioShack-Nissan. Acest rol i-a revenit rutierului luxemburghez după ce Jakob Fuglsang a fost nevoit să renunţe la cursa roz din cauza unei accidentări la genunchi. Cel mai mare dintre fraţii Schleck se află la a doua participare în Turul Italiei, după cea din 2005, când a terminat pe locul 42. “Sezonul meu era conceput pentru Turul Franţei, iar această situaţie mă face să mă prezint cu o altă pregătire faţă de alţi favoriţi. Acest lucru nu este unul tocmai rău”, a spus Frank Schleck, care a continuat: “Turul Italiei este un monument în ciclism, iar eu accept provocarea”. Foarte optimist s-a declarat şi patronul echipei, Flavio Becca, care şi-a exprimat speranţă ca Frank Schleck să câştige Turul Italiei 2012.
Danielle Benatti va fi sprinterul principal al echipei, rutierul italian fiind în căutarea primei victorii din acest an. În palmaresul acestuia se regăsesc însă trei victorii de etapă, precum şi titlul în întrecerea pe puncte din ediţia 2008 a Turului Italiei. Thomas Rohregger şi  Oliver Zaugg vor fi oamenii care se vor lupta pentru tricoul albastru, al celui mai bun căţărător.

RadioShack-Nissan în Turul Italiei: Jan Bakelants, Daniele Bennati, Ben Hermans, Giacomo Nizzolo, Nelson Oliveira, Thomas Rohregger, Frank Schleck, Jesse Sergent, Oliver Zaugg.

Foto: radioshacknissantrek.com

Alte detalii despre Turul Italiei 2012, găsiţi aici.