BMC merge pe mâna lui Pinotti

Marco Pinotti, Alessandro Balan şi Thor Hushovd vor fi principalii rutieri ai echipei BMC pentru Turul Italiei 2012, dar gruparea americană îşi pune mari speranţe şi în Taylor Phinney şi Mathias Frank. “Marco va fi liderul echipei noastre şi sperăm la o clasare în primele zece locuri ale clasamentului general”, a spus Jim Ochowicz, preşedintele şi managerul general al echipei. Acesta a mai afirmat că “rutieri tineri, precum Taylor Phinney şi Mathias Frank vor avea şansa lor de afirmare, Taylor în contratimpuri şi Mathias pe căţărări”. Ochowicz s-a declarat “mândru” de faptul că Alessandro Ballan va debuta în Il Giro sub comanda sa.
Marco Pinotti, de cinci ori campion al Italiei la contratimp, spune că Turul Italiei a fost întotdeauna un obiectiv pentru el. Italianul nu a lipsit de la nicio ediţie din 2005, iar anul acesta speră la o clasare în primii zece: “Dorinţa mea este să fiu în cea mai bună formă la start. Este o competiţie foarte grea şi voi încerca să termin în primii zece. Dacă nu voi reuşi, voi da totul în contratimpul din ultima etapă”. Thor Hushovd revine în Turul Italiei după cinci ani de pauză şi  şi-a stabilit şi el obiectivele: o victorie de etapă şi tricoul roz câteva zile. “Il Giro este una dintre cele mai frumoase curse. După Turul Franţei, este cea mai importantă competiţie, din punctul meu de vedere. Sunt extrem de bucuros că fac parte din echipa care va concura aici”, a spus rutierul norvegian, campion mondial în 2010.

BMC Racing Team pentru Turul Italiei: Alessandro Ballan, Mathias Frank, Thor Hushovd, Taylor Phinney, Marco Pinotti, Mauro Santambrogio, Ivan Santaromita, Johann Tschopp, Danilo Wyss .

Foto: bmcracingteam.com

Alte detalii despre Turul Italiei 2012, găsiţi aici.