Paris – Roubaix 2012: Boonen aleargă după noi recorduri!

Tom Boonen este marele favorit al cursei Paris – Roubaix de duminică, belgianul alergând şi după noi recorduri în cariera sa. Dacă Boonen se va impune în Paris – Roubaix 2012, va deveni al doilea ciclist din istorie care cucereşte laurii cursei de patru ori, egalând astfel recordul compatriotului său Roger Vlaeminck. Dar belgianul de la Omega Pharma – Quick Step vrea să devină şi primul rutier din istorie care câştigă Turul Flandrei şi Paris – Roubix în acelaşi an, după ce a realizat această performanţă şi în 2005.

“Primul meu obiectiv din acest an a fost realizat, dar nu sunt mai puţin motivat pentru Paris – Roubaix. Ar fi o prostie să nu mă gândesc că al patrulea succes aici ar fi ceva special”, a declarat Boonen la o conferinţă de presă. Belgianul nu pare a se simţi foarte bine în postura de mare favorit, mai ales că toţi ochii vor fi îndreptaţi spre el. “Nu contează că eu sunt favorit, important este un rezultat bun duminică”, a continuat Boonen, care crede că echipa sa va trebui să controleze cursa de la un capăt la celălalt, pentru a evita situaţia de anul trecut, când Johan Van Summeren a câştigat cu totul neaşteptat. Printre principalii săi adversari, Boonen i-a numit pe Filippo Pozzato, Alessandro Ballan şi Thor Hushovd, excluzându-l din ecuaţie pe învingătorul din 2011.

Totuşi, în sânul echipei Garmin Barracuda, Johan Van Summeren este liderul echipei. Tyler Farrar îl vede pe colegul său ca unul dintre rutierii care are şanse reale în lupta pentru victorie. Ciclistul american a admis însă că Omega Pharma – Quick Step este, în acest moment, cea mai puternică echipă în clasicele primăverii.

Norvegianul Thor Hushovd (BMC) i-a aruncat la rândul său mănuşa lui Boonen. “Îi pot face faţă pe sectoarele de pavate, iar la sprint îl voi învinge”, a spus Hushovd în cadrul conferinţei de presă a echipei sale. “Nu înseamnă că îl pot învinge oricând, dar cred că se teme de mine în cazul unui sprint pe velodrom”, a completat rutierul norvegian.

Foto: TDWsport.com