Zoltan Sipos a câștigat Cupa Primăverii

Zoltan Sipos (21 de ani), de la Mazicon, a câștigat duminică Cupa Primăverii la ciclism, a doua competiție de șosea desfășurată în acest an. Competiția s-a desfășurat în incinta Complexului Dragonul Roșu din București, pe o distanță de 42 de kilometri. Pe celelalte locuri ale podiumului s-au clasat Valentin Pleșa (Petrolul) și Marius Petrache (CS Otopeni).
Cu 26 de rutieri la start, printre care și doi cicliști din Bulgaria (Georgi Petrov și Tzvetan Stamenov), Cupa Primăverii a început destul de agitat, dar niciunul dintre concurenți nu a reușit să se desprindă de pluton. Abia la jumătatea întrecerii, Zoltan Sipos, Terebesi Istvan (ambii Mazicon), Valentin Pleșea (Petrolul) și Marius Petrache (CS Otopeni) s-au depărtat de restul concurenților, distanțându-se rapid la aproximativ 20 de secunde. Pe măsură ce kilometri treceau, cei patru lideri păreau că pierd din avantaj, dar spre final Sipos și Pleșea au mărit ritmul, iar la intrarea în ultimii 1.400 de metri ai cursei era evident că lupta pentru victorie se va da între cei doi. Sipos a câștigat lejer, ritmul impus de ciclistul de la Mazicon la final nefiind pe placul adversarului său direct. Poziția a treia i-a revenit lui Marius Petrache, care apără culorile nou-înființatei CS Otopeni.
Imediat după festivitatea de premiere, Zoltan Sipos s-a declarat încântat de victoria obținută: “A fost o cursă frumoasă, mă bucur că am câştigat. Îmi pare rău că nu am câştigat săptămâna trecută, când am ieşit pe locul trei. Mi-aş fi dorit mai mult, dar mă bucur că mi-a ieşit de această dată. Aceste curse sunt de antrenament, dar o victorie la debut de sezon îți ridică foarte mult moralul”.

Curse de ciclism pe străzile Capitalei, încă un vis frumos

Radu Selejan, antrenorul și președintele de la Mazicon, a caracterizat primele curse ale sezonului ca fiind unele de pregătire: “Aceste competiții sunt exact ce ne trebuie nouă. Cursele sunt de fapt un antrenament pentru noi. Am gândit cursa ca o fugă de la început până la sfârșit. Nu conta miza, ci doar antrenamentul și puțină tactică”. Referindu-se la competițiile de o zi, Selejan, care este și antrenorul lotului național, spune că acestea ar fi o soluție, dar cluburile noastre nu prea au posibilitatea de a le organiza. Radu Selejan ar îmbrățișa și ideea unor competiții organizate în București: “Un concurs în oraș ar ajuta ciclismul românesc, dar problema este cum să închidem bulevardele. Ar fi frumos să facem un concurs în jurul Casei Poporului sau, cum se făceau înainte, pe circuitul de la Cașin sau între Arcul de Triumf și Casa Scânteii, unde s-a făcut sosirea în Turul României. Eu cred că banda din mijloc ar putea fi închisă pentru o cursă”. Dar până atunci, iubitorii de ciclism trebuie să se mulțumească doar cu circuitele organizate la Dragonul Roșu, pe 31 martie și, respectiv 1 aprilie, fiind programate următoarele curse de acest gen.

Galerie foto de la eveniment, aici.

Clasamente:

Elite:
1. Zoltan Sipos (Mazicon)
2. Valentin Pleșa (Petrolul)
3. Marius Petrache (CS Otopeni)

Juniori mari:
1. Vlad Bogdan (CS Bilal Constanța)
2. Robert Pisică (CS Bilal Constanța)
3. Cătălin Iorga (CS Bilal Constanța)

Juniori mici:
1. Cosmin Turcu (CS Olimpia)
2. Cătălin Iorga (CS Bilal Constanța)
3. Răzvan Anghel (CS Olimpia)