Tour Down Under: Roelandts părăseşte spitalul

Ciclistul belgian Jurgen Roelandts a fost externat joi, după două zile de spitalizare cauzate de accidentul în care a fost implicat în prima etapă a Santos Tour Down Under. Rutierul de la Lotto-Belisol speră să revină cât mai repede pe bicicletă, iar conform propriilor lui declaraţii ar dori să ia startul în cursa Tirreno-Adriatico, care se va desfăşura în Italia, între 7 şi 13 martie.
Chiar dacă a fost externat, medicii i-au fixat un guler pe gât, care îi va imobiliza cea de-a şasea vertebră cervicală, afectată în urma accidentului. Belgianul va trebui să poarte acest guler timp de şase săptămâni, perioadă în care nu va putea să se antreneze. “Voi vedea ce vor spune medicii în Belgia, dar eu sper să concurez în Tirreno-Adriatico”, a spus Roelandts. Ciclistul nu ştie însă exact cum s-a petrecut accidentul: “Era foarte mult praf în zonă şi nu am putut vedea pe unde să merg. Ştiu doar că mi s-a spart casca”.
Andre Greipel i-a dedicat lui Roelandts victoria din etapa de joi în Santos Tour Down Under şi a publicat pe contul său de Twitter o imagine cu ciclistul belgian, la câteva momente după externare.