Tour Down Under: Greipel, al doilea succes la sprint

Germanul Andre Greipel (Lotto-Belisol) a câştigat a treia etapă a Santos Tour Down Under, desfăşurată pe distanţa de 134,5 kilometri, între Unley şi Victor Harbour. Ca urmare a acestui succes, germanul a trecut pe primul loc al clasamentului general. Greipel a dedicat succesul de joi colegului său Jurgen Roelandts, care s-a accidentat în prima etapă a competiţiei, iar în prezent se află în spital.


Etapa a treia a Santos Tour Down Under s-a desfăşurat după tipicul unei etape clasice de plat, în ciuda faptului că traseul a fost destul de vălurit. Dar experienţa din ziua anterioară, când plutonul a fost păcălit de australianul Clarke, i-a făcut mult mai atenţi pe cicliştii cu pretenţii la victoria finală. După primii şase kilometri, patru rutieri au reuşit o evadare, dar avansul lor maxim nu a depăşit 5’25”. Eduard Vorganov (Katusha), Jan Bakelants (RadioShack-Nissan), Thomas de Gendt (Vacansoleil) şi Matt Brammeier (Omega Pharma-QuickStep) au stat în frunte aproximativ 90 de kilometri, după care plutonul şi-a făcut calcule pentru un final la sprint. Greipel a demonstrat încă o dată că se află într-o formă excelentă, s-a impus cu o jumătate de roată în faţa bielorusului Evgheni Hutarovich (FDJ-BigMat). Edvald Boasson Hagen (Sky) a sosit al treilea.
“Intenţia noastră a fost de a ţine evadarea într-un timp rezonabil”, a explicat Greipel, la final, tactica echipei sale. “Intrarea în ultimul kilometru a fost momentul cel mai important al cursei, iar eu le-am spus colegilor mei că în acel punct ar trebui să fiu al cincilea sau al şaselea. Au făcut o treabă minunată şi m-au dus într-o poziţie favorailă pentru victorie”, a mai spus germanul, care a revenit pe primul loc şi în ierarhia generală.

Clasamentul etapei a treia:

1. André Greipel (Germania- Lotto-Belisol) 3:21:55
2. Evgheni Hutarovich (Belarus- FDJ-BigMat)
3. Edvald Boasson Hagen (Norvegia – Sky Procycling)
4. Mark Renshaw (Australia- Rabobank)
5. Robbie Mcewen (Australia- GreenEDGE)
6. Jacopo Guarnieri (Italia – Astana)
7. Heinrich Haussler (Australia- Garmin-Barracuda)
8. Daniele Bennati (Italia – RadioShack-Nissan)
9. Manuel Belletti (Italia – AG2R La Mondiale)
10. Christopher Sutton (Australia- Sky Procycling)

Clasament general:

1. Andre Greipel (Germania- Lotto-Belisol) 11:54:52
2. Martin Kohler (Elveţia – BMC) la 8”
3. Michael Matthews (Australia- Rabobank) 12”
4. Thomas De Gendt (Belgia -Vacansoleil-DCM) 14”
5. Simon Gerrans (Australia- Green Edge) la 16”
6. Jan Bakelants (Belgia – RadioShack-Nissan) la 16”
7. Edvald  Boasson hagen (Norvegia Sky) la 16”
8. Eduard Vorganov (Rusia – Katusha) la 16”
9. Rohan Dennis (Australia- UNI SA) la 17”
10. Xavier Florencio Cabre (Spania – Katusha) la 20”

 

Foto: www.tourdownunder.com.au