Wiggins:”Voi lupta pentru tricoul galben”

Britanicul Bradley Wiggins, care a preluat miercuri conducerea Criterium Dauphine, a declarat că va face orice este necesar pentru a obţine victoria finală, indiferent de adversarul cu care se va lupta: “Voi merge în continuare cât de bine voi putea. Mă voi lupta pentru tricoul galben, voi face orice este necesar”, a spus rutierul de la echipa Sky Procycling. Wiggins a făcut miercuri o adevărată demonstraţie de forţă în contratimpul individual de la Grenoble. Chiar dacă a terminat pe locul al doilea, la 11 secunde de câştigătorul etapei, Tony Martin, ciclistul britanic a impresionat şi doar condiţiile meteorologice nefavorabile l-au împiedicat să câştige. Cu toate acestea, Wiggins a reuşit să preia tricoul galben şi să se distanţeze la 1 minut şi 11 secunde faţă de ocupantul locului secund, Cadel Evans.
La finalul contratimpului de ieri, Bradley şi-a mărturisit trăirile pentru cyclingnews: “Întotdeauna mi-au plăcut contratimpurile. Sunt foarte concentrat. Sunt în lumea mea şi sunt foarte greu de mulţumit. Dar azi (n.r. – miercuri) m-am simţit foarte bine”. “Tony Martin a avut condiţii meteo diferite, dar aşa se întâmplă la contratimp. Am mers astăzi doar pentru clasamentul general”, a spus ciclistul de la Sky, dorind să mascheze dezamăgirea prilejuită de ratarea primului loc în etapă. “Eu sunt aici să mă pregătesc pentru Turul Franţei, nu am vrut să îmi asum riscuri inutile pe coborâre. Ştiam că Vinokourov, Van den Broeck şi alţi oameni de clasament general sunt mai lenţi decât mine. A fost o cursă fantastică, un drum perfect pentru contratimp. Probabil a fost mai greu decât va fi în Turul Franţei. Sunt în formă bună, dar încă mă pregătesc pentru Turul Franţei”, a continuat britanicul.
Wiggins se aşteaptă însă la numeroase atacuri de la ceilalţi favoriţi, în zilele următoare: “Vinokourov şi ceilalţi favoriţi nu şi-au spus încă ultimul cuvânt. Etapele din weekend sunt precum cele din Turul Franţei. Sunt într-o formă bună, iar fiecare căţărare va fi pentru mine ca un contratimp. Scopul meu este să termin pe podium, precum în Paris – Nisa  (n.r. – Wiggins a terminat al treilea în clasamentul general)”.

Foto: Bettini