Philppe Gilbert, dorit la BMC

Echipa americană BMC Racing Team şi-a arătat interesul pentru ciclistul belgian Philippe Gilbert, “regele” clasicelor din această primăvară. Conform cyclingnews.com, BMC încearcă să devină astfel cea mai puternică echipă din pluton, cu şanse reale la câştigarea curselor pe etape, unde îl are pe Cadel Evans, dar şi la clasice, unde l-ar avea pe Gilbert.
John Lelangue, managerul echipei, a confirmat discuţiile cu rutierul belgian, care în 2011 s-a impus într-un mod categoric în Brabantse Pijl, Montepaschi Strade Blanca, Fleche Wallonne, Amstel Gold Race şi Liege-Bastogne-Liege. “Ne dorim cea mai bună echipă din pluton”, a spus Lelangue, care este pe aceeaşi lungime de undă cu Jim Ochowicz, managerul general al echipei. Acesta din urmă consideră că nu este nici o grabă în semnarea contractului: “Chiar dacă Gilbert va semna în septembrie, eu tot voi fi fericit”.

Philippe Gilbert, al cărui contract cu actuala sa echipă, Omega Pharma Lotto expiră la finele acestui sezon, a declarat zilele trecute că îşi doreşte un contract pe un termen mai lung, de cel puţin trei ani. Rutierul belgian a cerut garanţii financiare echipei sale pe această perioadă de timp, dar managerul său, Vincent Wathelet, a recunoscut că sunt puţine echipe care pot oferi ceea ce cere Gilbert. Cu toate acestea, şi alte echipe, precum Rabobank şi Team Sky s-au arătat interesate de semnătura ciclistului belgian.

Foto: Bettini