Criterium Dauphine: Degenkolb cucereşte Lyon

Germanul John Degenkolb (HTC Highroad) a câştigat etapa a doua din Criterium Dauphine, desfăşurată marţi, între Voiron şi Lyon, pe distanţa de 179 de kilometri. Străzile înguste ale Lyonului i-au prilejuit lui Degenkolb cea mai frumoasă victorie a scurtei sale cariere de ciclist profesionist. Rutierul de la HTC Highroad, în vârstă de 22 de ani, se află la primul sezon la seniori, dar până în prezent s-a dovedit a fi un ciclist redutabil, cu alte patru victorii în cursele la care a participat. Locurile următoare ale clasamentului etapei au fost ocupate de Samuel Dumolin (Franţa – Cofidis) şi de Sebastian Hinault (Franţa AG2R-La Mondiale).
“A fost o etapă bună pentru mine. Am văzut finalul înaintea cursei şi mi-am spus că este o etapă pentru mine. Este prima mea victorie din World Tour”, a spus învingătorul imediat după cursă. Chiar dacă mulţi dintre specialişti s-au grăbit să îl numească pe Dagenkolb salvatorul ciclismului german, tânărul rutier rămâne cu picioarele pe pământ: “Sunt prea tânăr şi nu este bine să mă grăbesc”, a răspuns Degenkolb la întrebarea dacă va lua parte la Turul Franţei din acest an. “Totuşi, anul viitor e posibil”, a continuat ciclistul, care speră că alături de Tony Martin să readucă ciclismul în inimile germanilor.

În clasamentul general, tricoul de lider a rămas la Alexander Vinokourov (Kazahstan – Astana), care este urmat de belgianul Jurgen van de Broeck (Omega Pharma Lotto) şi de Bradley Wiggins (Marea Britanie – Team Sky). Van de Broeck a avut o pană de cauciuc în ultimii trei kilomterii ai cursei şi a fost creditat cu acelaşi timp al plutonului.

Foto: AFP