Turul României: Cine este Andrei Nechita?

Liderul clasamentului general al Turului României după primele două zile de competiţie este Andrei Nechita, primul ciclist român care îmbracă tricoul galben din 2007. Surpriza Micii Bucle are 23 de ani, împliniţi pe 29 mai, iar până acum ciclistul născut la Bârlad are în palmares două titluri naţionale U23 şi unul la seniori, cucerite în 2009 şi 2010. În 2010, Nechita a terminat pe locul 3 Cupa Păcii, o competiţie desfăşurată în Italia. Tot în 2010, Andrei şi-a trecut în cont un loc 4 la Trofeul Alcide Degasperi, o altă cursă desfăşurată în Peninsulă.
În prezent, Andrei Nechita trăieşte în Italia, ţară unde a deprins şi tainele ciclismului. Într-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, Andrei Nechita povesteşte că la 13 ani a emigrat împreună cu părinţii săi în Italia şi acolo a luat contactul cu ciclismul de performanţă. În prezent, Andrei, care locuieşte la Treviso, este legitimat la echipa Trevigiani şi este de profesie mecanic-auto. Visul său este însă acela de a face carieră în ciclismul profesionist.
Pentru Turul României din acest an, Andrei şi-a propus să câştige o etapă. În interviul acordat EVZ, Nechita s-a arătat surprins de numărul mic de participanţi, însă a fost plăcut impresionat de nivelul destul de ridicat al competiţiei: “În prima etapă s-a alergat cu 50 de kilometri pe oră. Nu e rău!”.
Legat de viitorul său, Andrei Nechita spune că nu se va mai întoarce în România decât pentru concursuri, viaţa sa urmând a se desfăşura în continuare în ţara sa de adopţie, Italia.

Foto: CS Mazicon – EPB Cycling Team