Criterium Dauphine: Lars Boom, primul lider

Olandezul Lars Boom (Rabobank) a câştigat prologul de la Saint-Jean-de-Maurienne al Criterium Dauphine, cursă ce se desfăşoară în Franţa şi care este inclusă în calendarul World Tour. Boom a termint traseul în lungime de 5,4 kilometri în 6:18, depăşindu-i pe Alexander Vinokourov şi Bradley Wiggins, care au ocupat, în această ordine, celelalte două poziţii ale podiumului.

Înaintea etapei a plouat torenţial, dar aceasta s-a oprit la debutul etapei, astfel că rutierii nu au avut prea mult de suferit. Dar, aversele de ploaie şi-au făcut din nou simţită prezenţa, astfel că ciclişti precum Edvald Boasson Hagen şi Luis Leon Sanchez şi-au văzut timpii afectaţi de condiţiile meteo. Tony Martin, unul dintre cei mai în formă ciclişti la începutul anului, a dezamăgit, în vreme ce Lars Boom a făcut o cursă perfectă, cu sprinturi la momentele oportune şi viraje pe trasa ideală.

“Nu mă așteptam să înving”, a declarat la final Lars Boom, care a fost sâcâit de o accidentare în zilele premergătoare competiției: “Am avut probleme cu genunchiul săptămâna trecută, după Turul Californiei. Sunt bucuros că lucrurile au mers bine și că am câștigat”. “Contratimpul meu este bun dacă mă pregătesc bine. A fost un prolog frumos, cu o ușoară cățărare, perfect pentru mine”, a conchis ciclistul de la Rabobank.

Clasamentul primilor cinci:

1. Lars Boom

2. Alexandre Vinokourov la 2 secunde

3. Bradley Wiggins la 5 secunde

4. John Degenkolb la 6 secunde

5. Blel Kadri la 8 secunde