Turul României: Un bulgar câștigă prologul

Ciclistul bulgar Iovceo Iovcev Jivkov de la echipa italiană Cycling Team Friulli a câştigat prologul Turului României la ciclism. Totodată, rutierul bulgar a preluat şi tricoul galben, pe care îl va purta în etapa de sâmbătă după amiază, ce se va disputa între Constanţa şi Brăilă. Locul secund al clasamentului primei etape a revenit grecului Ioannis Tamouridis (Tableware SPT) la 6 secunde, în vreme ce pe poziţia a treia s-a clasat un alt bulgar, Vladimir Koev (Konya Torku Sekerspor Vivelo), câştigătorul de anul trecut la 23 de secunde. Cel mai bun ciclist român al etapei a fost Florin Saveliu (Mazicon), care va purta în etapa de sâmbătă după-amiază tricoul albastru, al liderului clasamentului românilor. Un alt ciclist român care a terminat în primii 15 este Alex Ciocan, de la Dinamo, care are al 12-lea timp, cu întârziere de 44 de secunde faţă de liderul clasamentului general.
Legat de comportarea echipelor noastre în acest prolog, trebuie menţionat locul 4 ocupat de ciclistul celor de la Mazicon, germanul Heinrich Berger, sosit la 33 de secunde în spatele lui Jivkov, aceeaşi întârziere înregistrând-o şi moldoveanul Sergiu Cioban, de la Tusnad Cycling Team.
Turul Ciclist al României din acest an a debutat însă cu stângul. Organizatorii au anunţat că la start se vor alinia doar 69 de rutieri, întrucât trei echipe, naţionala Serbiei, Restore EBH Cycling Team şi Manisaspor Cycling Team, nu s-au mai prezentat.