Johan Van Summeren produce marea surpriză! Cancellara al doilea

Învingătorul şi-a cerut iubita în căsătorie imediat după cursă!

Belgianul Johan Van Summeren a câștigat duminică Paris – Roubaix într-o manieră entuziasmantă, învingându-l pe marele favorit Fabian Cancellara, sosit al doilea, la 19 secunde. Ultimul loc al podiumului a fost ocupat de olandezul Maarten Tjallingii de la Rabobank. Tom Boonen (QuickStep), un alt mare foavorit la victorie, a avut probleme tehnice cu 85 de kilometri înainte de final, pentru ca apoi să fie implicat într-o cădere extrem de dură, ceea ce i-a provocat ulterior abandonul. Nici coechipierul lui Boonen, Sylvain Chavanel, nu a mai reuşit comportarea din Turul Flandrei, de duminica trecută. Francezul a căzut şi el într-un sector de şosea şi a fost nevoit să renunţe.
Succesul lui Van Summeren a fost facilitat şi de lipsa de colaborare dintre favoriţi, cursa de duminică părând a fi “Cancelara vs. restul lumii”. Niciunul dintre adversarii eleveţianului  nu au avut curajul să îl atace pe ciclistul de la Leopard Trek, iar cu 30 de kilometri înainte de final acesta a renunţat să mai ducă trena urmăritorilor. Van Summeren a profitat din plin de acest lucru, a atacat decisiv şi nimeni nu a mai reuşit să îl ajungă. A intrat primul pe Velodromul din Roubaix şi a încheiat cursa cu braţele ridicate: intra în istorie! În spatele său, Cancellara le-a servit rivalilor o adevărată lecţie, terminând al doilea, la 19 secunde de învingător.
“Când mă aflam în evadare, ştiam că pot câştiga. Sunt cel mai fericit om din lume”, a spus Van Summeren la final. Acesta a declarat că ultimii cinci kilometri i-a parcurs cu o roată spartă, dar nu avea timp să se oprească să o înlocuiască.

Dar, pentru Van Summeren, victoria nu a însemnat totul. Imediat după ce a trecut linia de sosire, şi-a manifestat bucuria în braţele iubitei sale şi i-a făcut acesteia propunerea de a-i deveni soţie. “Unii oferă un inel. Eu am oferit o piatră”, a declarat ciclistul, care a făcut aluzie la premiul pe care l-a primit: un trofeu sub forma unei pietre de pavaj!

Foto: AFP