Cupa Ardealul

Sâmbătă şi duminică, în judeţul Mureş se va desfăşura Cupa Ardealul, competiţie ciclistă organizată de Clubul Sportiv Mureşul şi Direcţia de Tineret şi Sport Mureş. Competiţia are programate trei etape, două de fond şi un contratimp individual, cicliştii urmând a parcurge un total de 174 de kilometri.
Prima etapă este programată sâmbătă, 9 aprilie, pe distanţa a 80 de kilometri, pe traseul Târgu Mureş – Miercurea Nirajului – Sovata – Câmpul Cetăţii. Duminică, 10 aprilie, de la ora 10:00, se va desfăşura contratimpul individual, pe o distanţă de 14 kilometri, cicliştii urmând a parcurge un traseu între Câmpul Cetăţii şi Sovata şi retur. În fine, tot duminică, dar de la ora 12:00, este programată ultima etapă, între Eremitu Căluşeri şi Târgu Mureş (80 de kilometri).
Până la ora redactării acestei ştiri îşi anunţaseră participarea echipele CS Mureşul Tg. Mures, CS Torpedo Zărneşti, CS Intersport , Tuşnad Cycling Team şi CS Olimpia Bucureşti, dar nu sunt excluse şi alte participări.

La competiţia de sâmbătă şi duminică, Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon va testa un sistem de cronometraj cu cipuri şi cameră video de înaltă rezoluţie, achiziţionat recent.