Turul Murciei: Contador redevine Contador

Spaniolul Alberto Contador a câştigat dumincă Turul Murciei, după ce s-a impus în două dintre cele trei etape ale competiţiei. Contador a câştigat duminică contratimpul individual de 12,4 kilomtri, devansându-şi clar adversarii, Jerome Copel şi Denis Menchov.
Pornit ultimul în contratimp, Contador a avut parte de susţinerea publicului spaniol, care, după spusele sale, l-au purtat spre victorie: “Cu doi kilometri înainte de final, am simţit dureri puternice în picioare. Dar, datorită spiritului fanilor, am reuşit să trec peste. Afecţiunea lor m-a împins spre victorie”, a mulţumit spectatorilor triplul câştigător al Turului Franţei.
Alberto Contador se află la primul tur câştigat după scandalul de dopaj de anul trecut, iar următoarea competiţie la care va lua startul este Turul Cataluniei, la finele acestei luni.

Locul secund al clasamentului general a fost ocupat de tânărul rutier francezt Jerome Coppel. În vârstă de 24 de ani, ciclistul de la Saur-Sojasun a atras atenţia asupra evoluţiilor sale din aceste trei zile, iar specialiştii aşteaptă un sezon de excepţie pentru acesta. “Sa fiu aproape de un ciclist precum Contador este încurajator”, a spus Coppel pentru velonews.competitor. “Avem un sezon lung înainte”, a completat francezul, care a lăsat să se înţeleagă faptul că vom mai auzi de el.

Pe locul trei la general s-a clasat Denis Menchov. Rusul de la Geox TMC nu părea extrem de fectat de poziţia afectată, gândurile sale zburând spre Turul Italiei. Echipa sa încă aşteaptă invitaţia de particila la Il Giro, care ar putea veni chiar mâine. “Aş fi vrut să câştig, dar a trebuit să fiu atent, deoarece sunt la o echipă nouă, pe o bicicletă nouă. Principalele mele ţinte în acest an sunt Turul Italiei şi Turul Spaniei.

Clasament final general:

1. Alberto Contador Velasco (Spania)

Saxobank-Sungard

9:27:18

2. Jerome Coppel (Franţa)

Saur-Sojasun

la 0:11

3. Denis Menchov (Rusia)

Geox-TMC

la 0:17

La echipe s-a impus Geoc-TMC, cel mai căţărător a fost francezul Laurent Mangel Saur – Sojasun, în vreme ce olandezul Albert Timmer de la Skil – Shimano a fost cel mai bun sprinter.

Foto: Rafa Gomey via cyclingnews.com