Turul Murciei: Contador, succes de moral

Alberto Contador a devenit lider al Turului Murciei, după ce s-a impus în etapa a doua a competiţiei, sâmbătă după-amiază. Spaniolul se află la prima victorie după scandalul de dopaj în care a fost implicat anul trecut, astfel că succesul de sâmbătă are o valoare mult mai mare decât pare. “Cuvintele nu pot descrie prin ceea ce am trecut în ultimele luni. Această victorie înseamnă enorm pentru mine după tot ceea ce am pătimit. Publicul m-a aplaudat în toate aceste zile, dar nu este uşor să câştigi. Sunt mândru că ma aflu astăzi aici”, a spus Contador la finalul etapei, în urma căreia a îmbrăcat tricolul galben, al liderului competiţiei.

Etapa de sâmbătă din Turul Murciei a avut momentul culminat la final, pe o căţărare de categoria I. La poalele căţărării, Contador a atacat decisiv, doar Denis Menchov şi Jerome Coppel reuşind să ţină pasul cu spaniolul. În vârf, Contador avea un mic avans faţă de ceilalţi doi, dar coborârea extrem de riscantă l-a obligat pe ciclistul de la Saxo Bank să fie extrem de prudent. Cu 400 de metri înainte de final, Contador a accelerat decisiv şi s-a impus cu cinci secunde în faţa rusului Menchov şi a francezului Coppel. În clasamentul general, Contador este lider, locul secund fiind ocupat de Coppel (Saur – Sojaun), care are o întârziere de trei secunde. Locul trei al ierarhiei generale este deţinut de ciclistul de la Geox – TMC, Denis Menchov, cu un handicap de cinci secunde.
Ultima etapa, duminică, este un contratimp individual de 12,4 kilometri. Contador nu se consideră încă învingător al Turului Murciei: “Nu sunt încă la forma mea maximă, iar Menchov este un adversar puternic la contratimp”.

Foto: velonews.competitor.com