Turul Murciei: Michael Matthews, lider

Australianul Michael Matthews (Rabobank) a câștigat prima etapă din Turul Murciei, la capătul unei etape desfășurate în condiții meteorologice dificile. Aflat la primul sezon ca profesionist, Matthews, care este campion mondial de tineret, și-a trecut în palmares a doua victorie din sezon, după cea din Turul Down Under, în ianuarie, în Australia. Matthews s-a impus la sprint, în faţa rutierilor de la Team Sky, Russell Downing şi Davide Appollonio.
Prima etapă a Turului Murciei a fost influenţată de vremea nefavorbailă, care a anihilat orice încercare de evadare (şase ciclişti, încă la kilometrul 5). Chiar dacă la un moment dat avansul acestora era de aproape 6 minute, cu 25 de kilometri înainte de final, la o căţărare de categoria a treia, plutonul i-a ajuns pe fugari. După o perioadă calmă, cu trei kilometri înainte de final, Rafael Valls (Geox-TMC), Francisco Pérez (Movistar) şi Chris Jones (UnitedHealthcare) şi-au încercat norocul, dar fără sorţi de izbândă. Astfel, la final tânărul Michael Matthews a dat lovitura, chiar dacă nu se afla printre favoriţi. “Mă simt fantastic. Am câştigat prima cursă în Europa. Am mai concurat pe continent, dar la acest nivel totul este diferit. Se merge cu o altă viteză, dar am reuşit să mă adaptez”, a declara învingătorul citat de velonews.competitor.com.

Aflat și el în pluton, Alberto Contador a sosit la două secunde de învingător, clasându-se pe locul 14. CHiar dacă alteptările sunt mari de la el, ciclistul spaniol a lăsat senzaţia că nu vrea să rişte. “A fost greu şi pericolus. Chiar dacă părea destul de uşor, totul se schimbă pe ploaie. Ultima parte a etapei a fost foarte periculoasă, dar e bine că am trecut fără să cădem”, a spus Contador. Legat de etapa a doua, Contador crede că diferenţele de timp vor fi mari, dacă va ploua, deoarece stagiul de sâmbătă se încheie cu o coborâre abruptă, de opt kilometri.

Lider în clasamentul general este Michael Matthews, care este primul şi în ierarhia pe puncte. Clasamentul căţărătorilor este condus de Laurent Mangel (Saur Sojasun), iar cel al sprinterilor de Albert Timmer (Skil – Shimano)

Foto: cyclingnews.com